De sociale kaart Zorg4heuvelrug.nl is in gebruik

26 juli 2023

Met een gezellige ontbijtsessie is vandaag is de sociale kaart voor zorg en welzijn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug officieel gelanceerd.

Voor inwoners, vrijwilligers en professionals die informatie zoeken is Zorg4Heuvelrug.nl hét centrale startpunt. Eén gemeente brede sociale kaart met informeel en formeel zorgaanbod voor Doorn, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen, Overberg en Driebergen.

Deze website vergroot voor inwoners de zelfredzaamheid, ondersteunt de samenredzaamheid en sluit aan bij de principes van Positieve Gezondheid. Zorgverleners worden ontlast doordat zij zelf geen sociale kaart meer hoeven bij te houden en dat zij elkaar gemakkelijker kunnen vinden op het besloten deel voor professionals. De bij de ontbijtsessie aanwezige zorgverleners konden direct een mooie profielfoto voor in het smoelenboek laten maken door fotograaf Etienne Oldeman. Mede doordat zorgverleners hun specialisaties en aanbod onder de aandacht kunnen brengen draagt het bij aan de Juiste Zorg op de Juiste Plek.

Het kernteam van Marianne van der Mijden (gemeente UH), Diana Stalenhoef (Sociale Dorpsteams), Ellen Wennekers (Sociale Dorpsteams), Suus Peeters (regio organisatie Unicum), Linda Tolsma (Heuvelrug Gezond) en Nicolien Rosier (Heuvelrug Gezond), ondersteund door ontwikkelaar Netbasics heeft met een voorbereidingstijd van ongeveer twee jaar er voor gezorgd dat er een natuurlijke samenwerking van de gemeente met de eerstelijns organisatie Heuvelrug Gezond en de Sociale Dorpsteams is ontstaan. En dat er bijna 620 organisaties in deze sociale kaart zijn opgenomen.

De gehanteerde uitgangspunten voor de website zijn:

  • prioriteit aan eigen kracht,
  • verbinding van de werkwijzen van de Sociale Dorpsteams en de eerstelijnszorg,
  • benutten van bestaande kennis,
  • aansluiten bij regionale ontwikkeling en
  • zoekvragen geven belangrijke input van wat getoond wordt en in welke volgorde.

De mate van succes wordt gemonitord door middel van evaluatievragen bij het begin en gedurende de looptijd. Hierbij nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan de nulmeting door de evaluatievragen in te vullen.

Het succes wordt voor een groot deel bepaald door actief gebruik van deze website en zal verbeteren door feedback van de gebruikers. Dit kan laagdrempelig doorgegeven worden met het contactformulier. De komende tijd zullen Carian van der Sman en Nicolien Rosier zich als implementatie begeleiders inzetten om het gebruik van Zorg4Heuvelrug.nl door eerstelijnsprofessionals te bevorderen. Professionals kunnen een persoonlijk gebruikersaccount aanmaken via de website en/of hun organisatie aanmelden als die nog ontbreekt. Zij kunnen ook de zoektermen aanvullen waarmee hun (gespecialiseerde) aanbod beter vindbaar is voor zowel inwoners als zorg- en welzijn professionals.

Bekijk hier de foto’s van deze lancering: https://myalbum.com/album/3KkSuhMYRXAnsE/?invite=a3ded0f5-0bb5-4f93-bf78-93b83230a8b9


De sociale kaart Zorg4heuvelrug.nl is in gebruik